Balık Kurşununu Misinaya Bağlarken İzlenecek Yol Nasıl Olmalıdır?
Misina, balıkçıların balık avlama sırasında kullandığı en önemli malzemelerin başında gelir. Doğal ve yapay şekilde üretilebilen misinalar, liflerin birbiri ile karıştırılması ya da tek şekilde kullanılan ipliklerdir. Bu iplikler yani misinalar, balık kurşunu bağlarken ya da damla balık kurşunları ile beraber kullanılabilir. Buna avlanacak olan balık çeşitleri faktörüne göre karar verilir.
Klasik misinalar, balıkçılığın ilk yıllarından beri kullanılan, at kılının yeni nesil formu olarak karşımıza çıkar. Genel olarak naylon ya da polyester kumaştan üretilir. Tek lif şeklinde üretilen bu misinalar, oldukça dayanıklıdır. Bu sayede kurşunyani balık kurşunu gibi araçlar bağlanabilir. Karbon misina modeli ise, daha pahalı modeldeki misinalardır. Ancak klasik misinadan daha sağlam ve dirençli olması sayesinde damla balık kurşunları için daha uygundur. Suyun içerisinde gözükmez, bu sayede balık çeşitleri misinayı fark etmez ve kolayca avlanabilir. Daha verimli av keyfi yaşamak için idealdir. Balık kurşun fiyatları göz önünde bulundurulduğunda diğer misine çeşitlerinden daha pahalı olmaktadır.
Damla Balık Kurşunları ile Hangi Balık Çeşitleri Avlanır?
Olta balıkçılığı için kurşun çeşitleri; yemin fırlatılmasına, zemine inmesine ve şamandıranın hassasiyetinin arttırmasına yardımcı olur. Bunun dışında kurşun çeşitleri, iğnenin balığın ağzına geçmesine de destek olması söz konusudur. Olta takımlarının ve kullanım bölgelerinin özelliklerine ve çeşidine göre, sabit, gezer ve kıstırma gibi modelleri bulunur.
Balık Kurşun Fiyatları Nedir?
Balık kurşun fiyatları kurşunun modeline göre değişir. Örnek olarak kıstırma yani split adı verilen kurşun modelinde misinaya hafif bir ağırlık eklenmek istendiğinde, oldukça kolay bir şekilde, takım üzerinde değişiklik yapmadan kullanılabilir. Genellikle şamandıra kullanılan avlarda tercih edilen bir modeldir. Misina kesik kısma yerleştirilir ve ardından ağırlık sıkıştırılma yöntemi ile sabitlenir. Fakat sabitleme aşamasından sonra, misina üzerinde hareket kesinlikle yapılmamalıdır. Misinaya baskı yapılma şekliyle takılan bu kurşun, misinaya yanlış bir hareket sonucu hasar verebilir, misinanın yıpranmasına yol açabilir.
Yumurta kurşun çeşidi ise ana bedende kullanılmakta olan misinanın içinde geçtiği, gezer bir kurşun modelidir. Balığın yemi kapmasıyla beraber herhangi bir gerilme ortaya çıkmaz. Bu sayede de kıyıdan ve tekneden sürükleme yöntemi ile yapılan avlarda oldukça kullanışlı bir kurşundur.
Misket modeli kurşun çeşitleri ise iğnenin üstüne takılır. Bu sayede yemin suyun zemininde bulunmasına yardımcı olur. Yemin zemine daha hızlı şekilde inmesine destek olur. Damla kurşunlar ise dışbükey yapısı sayesinde, zemin mercanlı ve taşlık olduğu durumlarda sarım sırasında takılmaz. Akıntı bölgelerde kullanılması önerilmez. Yem, bu kurşun sayesinde kolay bir şekilde zemine iner. Balık kurşun fiyatları bu faktörlere göre belirlenmekte ve değişmektedir. En uygundan daha pahalıya kadar her bütçe ve her ihtiyaç için en uygun kurşunu satın alabilirsiniz.